Featured Travels

Kopaonik 18-19.07.2020.

Kopaonik i  srednjovekovni manastiri

18/19.07.2020.

 

  1. dan Polazak u jutarnjim satima. Putovanje prema Kraljevu i obilazak dva najznacajnija srpska manastira. Poseta manastiru Zica . (Manastir Žiča je manastir Srpske pravoslavne crkve koji je zajedno sa Crkvom Svetog uspenja sagradio prvi kralj Srbije, Stefan Prvovenčani. Manastir je uništen u 13. veku, ali ga je ponovo sagradio kralj Stefan Milutin početkom 14. veka). Nastavak putovanja  ka manastiru Studenica. (Manastir Studenica je jedan od najvećih i najbogatijih manastira Srpske pravoslavne crkve. Posvećen je Uspenju presvete Bogorodice, a osnovao ga je Stefan Nemanja 1190. godine. Utvrđeni zidovi manastira okružuju četiri crkve: Bogorodičnu crkvu i Kraljevu crkvu (crkvu svetih Joakima i Ane), obe izgrađene od mermera, crkvu Nikoljaču (crkvu svetog Nikole) i još jednu crkvu, očuvanu u temeljima. Manastir je poznat po svojoj kolekciji fresaka iz 13. i 14. veka. UNESKO je 1986. uvrstio Studenicu u listu Svetske baštine).  Nastavak putovanja i dolazak na Kopaonik u popodnevnim satima. Smestaj u hotel. Vecera. Nocenje.

 

  1. dan Posle dorucka. Napustanje hotela.Slobodno vreme za setnju i uzivanje u prirodnim lepotama Kopaonika. Polazak ka Krusevcu, poseta crkvi Lazarica. (Crkva Svetog prvog mučenika Stephena, poznatija pod nazivom Crkva Lazarica, je srpska pravoslavna crkva u Kruševcu.Izgrađena je 1375-1378 kao zadužbina kneza Lazara .Lazarica, kao izuzetno dostignuće srpske srednjevekovne arhitekture, proglašena je 1979. godine spomenikom kulture od izuzetnog značaja, a zaštićena je od strane Republike Srbije).Dolazak u mesto stanovanja u vecernjim satima.

 

 

CENA ARANZMANA: 6.490,00 dinara

 

ARANZMAN OBUHVATA: prevoz komfornim autobusom, 1 polupansion u hotelu ,,Srebrnac,, na Kopaoniku,pratioca grupe i troskove organizacije aranzmana.

 

Aranzman ne obuhvata : boravisnu taksu 110,00dinara koja se placa na recepciji hotela

 

 

Cenovnik br.20 od 26.06.2020.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ,,ODISEJ1995,, DOO Nova Pazova, licenca OTP 194/2010.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

 

 

PRIJATNO PUTOVANJE I UGODAN BORAVAK ZELI VAM

                                                       ,,ODISEJ1995,,

Exchange Rate List

Kursna lista na dan

Stay up to date

Subscribe for email updates