First Minute Popularno Putovanja

ISTANBUL 10-15.11.2020.

I S T A N B U L

               10/15.11.2020.

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom

ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 1. dan Polazak u popodnevnim časovima . Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu.

 

 1. dan Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Kraci odmor. U posle podnevnim casovima fakultativno izlet ,,Put Sulejmana,, Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. Dan
  Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Noćenje.
  4. Dan
  Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Noćenje.
  5. Dan
  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u azijski deo Istanbula sa posetom Prinčevskim ostrvima (u zavisnosti od vremenskih prilika ). Na Prinčevskim ostvima moguć je fakultativni odlazak do neke od plaža ( u zavisnosti od vremenskih prilika ). Polazak za Srbiju u kasnim poslepodnevnim satima.Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.
  6. Dan
  Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Cena aranzmana :99 eura

Cena je data u eurima – plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

 

 

Doplata za dodatno sediste 50 eur

Doplata za zeljeno sediste 10 eur

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu, smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC) na bazi 3 noćenja sa doručkom , obilaske prema programu (Istanbul – panorama), troškove organizacije aranžmana.

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:   obavezno medjunarodno zdravstveno osiguranje, ulaznice, fakultativne izlete.; doplatu za drugo sediste 50 eur-a, izbor zeljenog sedista – 10eur-a

 

NAPOMENA: maksimalan broj kofera je 1 po osobi.

 

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):

-Put Sulejmana – 10 €,

-Aja Sofija+Plava dzamija+Hipodrom+Topkapi palata-35 eur (cena obuhvata ulaznice i usluge vodica. U obilazak nije ukljucena poseta haremu)

-Vaseljenska patrijarsija i krstarenje Bosforom 20 eur( cena obuhvata obilazak patrijarsije, voznju brodom i usluge vodica)

-Obilazak Dolbabahce palate -25 eur(cena obuhvata ulaznice za palatu i usluge vodica, u obilazak nije ukljucena poseta haremu).

-Azijski deo Istanbula sa posetom Princevskim ostrvima -30 eur

 

(minimum za realiziciju fakultativnih programa je 25 putnika)

 

 

 

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena:  goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

NAPOMENA: Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ,,ODISEJ1995,, DOO Nova Pazova, licenca OTP 198/2020.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. I moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom

 

 

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste