Izdvajamo Popularno Priče Putovanja

ISTANBUL 19-24.10.2021

I S T A N B U L 

19/24.10.2021.

 

 

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom

ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

  1. dan Polazak u popodnevnim časovima . Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu.

 

  1. dan Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Kraci odmor. U posle podnevnim casovima fakultativno izlet ,, Istanbul u predvečerje i veče.Povratak u hotel. Noćenje.

 

  1. dan Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Azijskog dela grada. Prelazak sa Evropske na Azijsku stranu Istanbula i vožnja autobusom do Čamlidže – najlepšeg vidikovca na Azijskoj strani Bosfora. Panoramski obilazak i šetnja najbogatijom ulicom Bagdad. Slobodno vreme .Povratak u evropski deo Istanbula .Noćenje.

 

  1. dan Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno vožnja brodom Bosforom izmenu dva kontinenta.  . U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – poseta palati Dolma Bahce (poslednja rezidencija otomansih sultana – raskosna palata u stilu baroka) i Vaseljenskoj patrijarsiji . Povratak u hotel Nocenje.

 

  1. dan Doručak. Napuštanje hotela soba do 12h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti šoping i slično. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Bugarsku.

 

  1. dan Dolazak u Srbiju u popodnevnim časovima.

 

Cena aranzmana : 129 eur  hotel ,,Sahinler,,

                       

 

Cena je data u eurima – plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

 

 

Doplata za dodatno sediste 50 eur

Doplata za zeljeno sediste 10 eur

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu, smeštaj u Istanbulu u hotelu ,,Sahinler ,,3* u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC) na bazi 3 noćenja sa doručkom , obilaske prema programu (Istanbul – panorama), troškove organizacije aranžmana.

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:   obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice, fakultativne izlete.; Doplatu za 1/1 sobu , doplatu za drugo sediste 50 eur-a, izbor zeljenog sedista – 10eur-a

 

NAPOMENA: maksimalan broj kofera je 1 po osobi.

 

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):Istanbul u predvecerje i vece 15 eur; obilazak Azijskog dela grada 25 eur; vožnja brodom Bosforom – 20 €, Dolma Bahce i Vaseljenska patrijarsija – 30 €

 

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena:  goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: – Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

NAPOMENA: Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina.Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. I moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste