Izdvajamo

IZLET TAKOVO I KRSTARENJE OVČARSKO – KABLARSKOM KLISUROM

Polazak u ranim jutarnjim satima. Putovanje ka Takovu sa usputnom pauzom za odmor. Dolazak u Takovo i obilazak spomen kompleksa i muzeja (uz pricu kustosa)  podignutog na mestu gde je Miloš Obrenović podigao Drugi Srpski ustanak 1815. Znamenito mesto Takovski grm, kulturno je dobro od izuzetnog značaja. Predstavlja istorijski kompleks na prostoru od nekoliko hektara, koji obuhvata građevine i spomenike vezane za podizanje Drugog srpskog ustanka. Spomenik Drugom srpskom ustanku je podignut 1887. godine ispod nekadašnjeg starog Takovskog grma, na mestu gde je knez Miloš Obrenović ustanicima dao zakletvu.

 Nakon obilaska kompleksa nastavak putovanja ka Ovčar banji. Ovo je jedinstvena banja u Srbiji po tome što se nalazi u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, odnosno u predelu izuzetnih odlika. Ukrcavanje na katamarane i polazak na krstarenje Ovčarsko-kablarskom klisurom. Osnovno prirodno obeležje klisure čini reljef, a pre svega upečativljivi masivi Ovčara i Kablara, po kojima je i dobila ime. Malo koja klisura u Srbiji je ukrašena tako uklještenim meandrima ili termalnim izvorima kao ova. Plovidba traje oko 2 sata sa posetom manastiru Nikolje. Plovi se do Međuvršja i nazad. 

Po zavrsetku krstarenja slobodno vreme u Ovčar banji za individualne aktivnosti.Povratak u mesto stanovanja u kasnim popodnevnim satima.

CENA ARANŽMANA: 2.800,00

 

ARANŽMAN OBUHVATA: autobuski prevoz, dvočasovno krstarenje Ovčarsko-kablarskom klisurom sa posetom manastiru Nikolje, vodiča i troškove organizacije aranžmana.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: ulaznicu za Muzej u Takovu – 150,00 din po osobi( placa se vodicu u autobusu.

 

PRIJATNO PUTOVANJE I UGODAN BORAVAK ZELI VAM

                                                                             ,,ODISEJ 1995

Kursna Lista

Ostanite obavešteni

<p>[:sr]Postanite deo naše email liste[:en]Postanite deo naše email liste</p>