Izdvajamo Priče Putovanja

KAPADOKIJA 16-21.09.2021.

KAPADOKIJA

GOREME

16/21.09.2021.

 

  1. DAN Sastanak putnika na aerodromu ,,Nikola Tesla,, u Beogradu dva sata pred poletanje u dogovoreno vreme.Let u jutarnjim casovima za Nevsehir ili Kajzeri sa jednim presedanje u Istanbulu.

Transfer do hotela u pre podnevnim casovima u Goreme. Smestaj u hotel. Nakon kraceg odmora upoznajemo se sa pokrajinom gde se priroda najvise poigrala sa mastom i stvorila jedinstvene kombinacije prirodne lepote i arhitekture. Povratak u hotel. Nocenje.

  1. DAN Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu, podzemni grad iz doba ranog hršćanstva sa ukupno 7 spratova ispod zemlje. Odlazak do Uchisara, zamak smesten na putu od Nevsehira prema Goreme na najvišem delu Kapadokije. Odakle se pruza neverovatan pogled na fantasticne stenovite formacije koje ga okruzuju kao najvise tacke centralne Kapadokije. Povratak u hotel. Nocenje.
  2. DAN Doručak. Fakultativno nudimo dozivljaj za pamcenje: spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije . Polazimo autobusom te prva stanica je muzej na otvorenom, sa mnoštvom crkvica oslikanih vizantijskih freskama. Sljedeća stanica je Zelve muzej na otvorenom. Nakon obilaska nastavljamo Dolinom ljubavi, gde se možete diviti najnevjerovatnijim kreacijama koje su prirodno nastale milionima godina od erozije vulkana. Poseta fakultativno muzeju na otvorenom Zelve. Zatim idemo do Pasabaga gde se mogu videti izuzetno upečatljive kamene formacije u obliku gljiva. Dolina Pasabag sadrži neke od najupečatljivijih bajkovitih dimnjaka u Kapadokiji sa duplim, pa čak i trostrukim kapama. Ovaj tip formacije je jedinstven, čak i za Kapadokiju. Povratak u hotel .Noćenje.
  3. DAN Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogucnost za fakultativni odlazak do grada Avanosa. Avanos je mali grad poznat po svojoj keramici, a odakle se pruža pogled na najdužu reku Turske, koja odvaja Avanos od ostatka Kapadokije. Najpoznatija karakteristika grada, koja je i danas relevatna i veoma uočljiva, je proizvodnja keramike od gline koju već 4000 godina lokalno stanovništvo izrađuje istom tehnikom. Slobodno vreme… Povratak u hotel. Nocenje.

5/ 6 DAN  Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do vremena kada je transfer na aerodrom. Let Nevsehir/Kajzeri do Istanbula-Beograd.

 

 

CENA ARANZMANA: 590 EUR

 

ARANZMAN OBUHVATA: 4 nocenja sa doruckom u hotelu sa 4* u Goreme, avio prevoz sa ukljucenim taksama, transfere prema programu,troskove organizacije aranzmana,vodica.

 

ARANZMAN NE OBUHVATA: fakultativne izlete

  • grad Derinkuyu- Uchisara-Goreme  60 eur

 

  • let balonom 130 eur

 

  • Zelve muzej-Pasabag  40 eur

 

  • Grad Avanos 40 eur

 

Putno zdravstveno osiguranje sa kovid pokricem .

 

                                                        

 

 

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste