OLYMPUS DIGITAL CAMERA
First Minute Popularno Putovanja

Moskva-Sankt Peterburg 22-30.05.2020

MOSKVA-SANKT PETERBURG 22-30.05.2020.

(9 dana-7 nocenja sa doruckom, avionom i vozom)

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

 1. dan 22.05. Beograd – Moskva
  Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”, u 04:35h. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:35h. Dolazak na moskovski aerodrom Šeremetjevo u 10:15h . Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada
  autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji
  manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet „Lomonosov“, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak Moskovskog metroa jednog od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlacenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme. Nocenje.
  2. dan 23.05. Moskva
  Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvecih ruskih
  manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice
  Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajuci se od usamljene drvene crkve u sred šume
  u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju..Povratak u Moskvu.Slobodno vreme. Nocenje.
 2. dan 24.05. Moskva
  Doručak. FakultativnI program : poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvecen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno, slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke.Slobodno poslepodne za individualne aktivnosti i uzivanje u gradu. Nocenje.
 3. dan 25.05. Moskva
  Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks
  neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije: Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi,
  Arhangelske crkve, Car zvona, Car topa i Oružane palate, riznice carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti
  moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom
  UNESCO-a. Uvece fakultativno krstarenje Moskvom . Nocenje.

5 .dan 26.05.  Moskva- Sankt Peterburg

Dorucak. Napustanje hotela.Slobodno vreme za individualno razgledanje i šoping. Transfer od hotela do zelecnicke stanice.

Ukrcavanje u voz za Sankt  Peterburg. Nocna voznja.

 

 

 

 

 

 

6.dan. 27.05. Sankt Peterburg

Dolazak u Sankt Peteburg u ranim jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog vodiča: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte).Smestaj u hotel . Noćenje.

 

 1. dan 28.05. Sankt Peterburg

Dorucak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno poslepodne za individualne aktivnosti. Nocenje.

 

 1. dan 29.05.Sankt Peterburg

Dorucak. Fakultativni program: Petergof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo – letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Noćenje.

 

9.dan 30.05. Sankt Peterburg – Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom.Let za Beograd u 21.35 sati. Sletanje u Beograd u 23.20 sati.

 

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

22/30.05.2020.

3*

849 EUR

 


Placanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan placanja.

 CENA ARANZMANA JE SA UKLJUČENIM AERODROMSKIM TAKSAMA I VOZNOM KARTOM

Doplata za 1/1 sobu je 120eur

 

Cena aranžmana obuhvata:
· avio prevoz Beograd-Moskva/ Sankt Peterburg-Beograd (aviokompanija Air Serbia)

 • aerodromske takse u Moskvi i Sankt Peterburgu u iznosu od 133eur
  · smeštaj u Moskvi u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomocnim lezajem na bazi 4 nocenja sa doručkom;
 • smeštaj u Sankt Peterburgu u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomocnim lezajem na bazi 3 nocenja sa doručkom;
 • prevoz vozom na relaciji Moskva – Sankt Peterburg
  · transfere prema programu;
  · panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga
  · usluge vodica i troškove organizacije aranžmana


Cena aranžmana ne obuhvata:
· fakultativni program;

 • gradske komunalne takse koje se placaju na recepciji hotela
  · individualne troškove
 • putno osiguranje oko 1128 dinara


Fakultativni program:
· Sergijev posad (bivši Zagorsk) 65 EUR
· Obilazak moskovskog metroa 10 EUR
· Kremlj (teritorija i dve Saborne crkve), Oružana palata 65 EUR
· Krstarenje rekom Moskvom 40 EUR (sa ukljucenom vecerom)

 • Panorama Borodinske bitke 35EUR
 • Ermitaž – 40 evra
 • Puškin (Carsko selo) i Petergof (Donji park) – 95 evra. (U cenu je uključeno: ulaznica za palatu u Carskom selu, ulaznica za donji park palate u Petregofu , autobuski prevoz)

 

 


Prijavljivanje fakultativnih izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana a uplata najkasnije 20 dana pred put
Na licu mesta, kao i nekoliko dana pre polaska, nece biti moguce.
Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.
Izuzetak je izlet u Sergijev Posad, sa minimalnim brojem od 10 učesnika za realizaciju.
Za Kremlj i Oružanu palatu, za broj prijavljenih putnika ispod 15, odlazak ce biti organizovan javnim prevozom, metroom.


MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 20 dana pre putovanja

2) fakultativni izleti se placaju 20 dana pred put
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana, do 20.06.2020 .

NAPOMENA
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćden i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Organizator putovanja: Turistička agencija “ODISEJ1995” iz Nove Pazove – Licenca Ministarstva Turizma OTP 194/2010 od 10.02.2010. godine.

 

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste