Izdvajamo Priče Putovanja

OHRID 13-16.05.2021

OHRID

4 dana – 2nocenja

13/16.05.2021.

 

1.dan           Polazak u vecernjim casovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti.
2.dan           Dolazak u Ohrid. Kraća pauza za osveženje i polazak u panoramsko razgledanje grada koji je poznat kao Jerusalim na Balkanu: Arheološki muzej, manufaktura papira, crkva Sv.Sofija iz XI veka (najveći očuvani fresko-ansambl u Evropskom slikarstvu tog vremena), crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar, bazilika… Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Polazak u hotel na smeštaj. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Noćenje.
3.dan            Doručak. Fakultativni polazak do manastira Svetog Nauma. Manastir je lociran na najlepšem delu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom. Sv. Naum je bio učenik Ćirila i Metodija. Bio je poznat po isceliteljskim sposobnostima. Gradnja manastira je završena 900. god. a 910. godine je u njemu sahranjen Sv. Naum. Iz manastira koji je izgrađen na steni, pruža se spektakularan pogled na jezero i okolne planine. Slobodno vreme za šetnju pored jezera. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Nocenje.

  1. dan Dorucak. Napustanje hotela i polazak za Skoplje.Panoramsko razgledanje grada-Skopska tvrdjava-kale,crkva Sv.Spasa,Mustafpasina dzamija…Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Polazak ka Srbiji dolazak u kasnim vecernjim satima.

    CENA ARANŽMANA: 99EUR + 500,00dinara(plativo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

 

Cena aranžmana obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom na relaciji po programu,
– smeštaj u hotelu 3* u Ohridu na bazi 2 nocenja sa doruckom

– svi obilasci po programu putovanja,
– stručno turističko vođstvo puta,
– organizacioni i drugi troškovi

Aranžman ne obuhvata:
– međunarodno zdravstveno putno osiguranje

– fakultativne izlete i ulaznice  / izlet do manastira Svetog Nauma – 15 eur
– individualne troškove.

 

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. I moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste