SMEDEREVSKA TVRDJAVA-VILA OBRENOVIĆA-KLADOVO-KAPETAN MIŠIN BREG-MANASTIR TUMANE

DVODNEVNA EKSKURZIJA

03/04.10.2020.

SMEDEREVSKA TVRĐAVA-VILA OBRENOVIĆA- KLADOVO- KAPETAN MISIN BREG-MANASTIR TUMANE  

 

03.10.2020. ( I dan)

Polazak u jutarnjim satima. Putovanje ka Smederevu sa usputnom pauzom radi odmora. Dolazak u Smederevo. Fakultativno obilazak Smederevske tvrdjave i vile Obrenovica .Smederevske tvrđava, jedna je od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi i jedna od sest najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj zemlji.Nakon obilaska tvrđave fakultativno obilazak vile „Zlatni breg“ poznata i kao vila Obrenovića koja je smeštena na par kilometara od centra Smedereva, na brdu Plavinac. Upravo sa  ovog mesta se pruža neverovatan pogled na Dunav i pola Vojvodine. Letnjikovac Obrenovića, najviše su koristili kralj Aleksandar i kraljica Draga, kao i Natalija Obrenović. U prizemlju se nalaze letnji i zimski saloni opremljeni portretima Obrenovića, salonskim garniturama, nakitom, odećom i mnogim drugim predmetima. Nastavak putovanja ka Kladovu. Dolazak i smestaj u hotel ,, Đerdap,,. Slobodno vreme za setnju starom carsijom, gradskim parkom i obilazak tvrdjave ,,Fetislam,,koja je u neposrednoj blizini  Vecera. Nocenje.

04.10.2020. ( II dan)

Doručak. Napuštanje hotela . Polazak ka Donjem Milanovcu i poseta etno kompleksu Kapetan Mišin breg sa kojeg se pruza najlepsi pogled na Dunav. Nastavak putovanja ka  manastiru Tumane i obilazak.O osnivanju manastira do danas se u narodu čuva živo predanje koje se vezuje za proslavljenog junaka Miloša Obilića. Uoči samog boja na Kosovu, Miloš je nehotice prilikom lova ranio Sv. Zosima, pravoslavnog monaha pristiglog sa dalekog Sinaja. U znak poravnanja, a u strahu od Gospoda, tražeći oprost, nad grobom Svetitelja započeo je gradnju zadužbine koju je nakon njegove pogibje na Kosovu narod svojim rukamo i darovima završio. Najveća svetinja ovog manastira jesu čudotvorne mošti Sv. Zosima za koje se vezuju mnoga isceljenja, zbog čega je manastir poznat i pod nazivom Đerdapski Ostrog. Polazak ka mestu stanovanja. Dolazak u vecernjim casovima.

 

CENA ARANŽMANA: 6.590,00 dinara

 

Aranzman obuhvata: prevoz  komfornim autobusom, 1 polupansion u hotelu ,, Đerdap,,3* u Kladovu, pratioca grupe i troškove organizacije.

 

   Aranžman ne obuhvata: ulaznice za fakultativne posete

  • Smederevska tvrđava 120 din po osobi
  • Vila Obrenovica 300 din
  • Etno kompleks Kapetan Misin breg 120 din
  • Boravisna taksa se placa na recepciji hotela 90 dinara

 

NAPOMENA: ULAZNICE SE PLACAJU VODICU U AUTOBUSU

 

 

NAČIN PLAĆANJA: NA 6 MESECNIH RATA. PRVA RATA 25.09.2020. ZADNJA RATA DOSPEVA 25.02.2021. godine

 

Cenovnik 28 od 22.09.2020.

Minimum za realizaciju programa 40 putnika

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ,,ODISEJ1995,, DOO Nova Pazova, licenca OTP 198/2020.

 

 

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste