Izdvajamo Popularno Priče Putovanja

SOMBOR -IZLET 29.08.2020.

SOMBOR

29.08.2020.

Sombor je grad bogate kulturne baštine, čuvar stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir stvarajući svoja najistaknutija dela. Sombor je posebno poznat po svom zelenilu, po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. godine te sa pravom nosi epitet najzelenijeg grada Evrope. Temelji grada datiraju na prelazu  12. i 13. veka  kada je na posedu plemićke porodice Cobor niklo naselje, bezimena neseobina koja se prvi put u zapisima pominje 1360. Nešto kasnije, po tada važećim običajima, imenu Cobora, pridodato je i ime svetitelja-zašitnika, pa tako nastaje Cobor-Sent-Mihalj. Ugled i dokaz o ubrzanom narastanju Cobor-Sent-Mihalja, posebno će potvrditi tvrđava izgrađena 1478, kao predstraža i odbrana od naleta Osmanlija na južne granice Ugarske. Sa konačnim dolaskom Turaka,  ime grada se preinačuje u Sombor.

Polazak u ranim jutarnjim satima. Putovanje ka Kovilju i poseta istoimenom manastiru. Manastir Kovilj, sa crkvom posvećenom svetim arhanđelima Mihailu i Gavrilu po predanju osnovao je  Sveti Sava u 13 veku, ali o tome ne postoje nikakvi istorijski izvori. Manastir se ubraja u jedan od najbrojnijih muških manastira u okviru Srpske pravoslavne crkve. Gotovo polovina monaha je visokoobrazovana. Svi rade na manastirskom imanju od oko 250 hektara na različitim poslušanjima. Prave čuveni med, voćnu rakiju, konjak i liker od oraha. Nakon obilaska putovanje ka Somboru. Panoramsko razgledanje uzeg centra grada:Fijakerski plac, Župni dvor na kome je i čuveni sunčani sat… Poseta crkvi presvetog Trojstva, galeriji Milana Konjovića (fakultativni ulazak), Županiji  sa najvećim uljem na platnu „Bitka kod Sente“ na prostoru ne samo Srbije već i nekadašnje jugoslovenske države(fakultativni ulazak) …Mogucnost za fakultativni rucak u restoranu  Fijaker u Somboru. Slobodno vreme. Polazak ka mestu stanovanja. Dolazak u kasnim vecernjim satima.

CENA ARANZMANA: 1.490,00 dinara

 

 

ARANZMAN OBUHVATA: prevoz komfornim autobusom, vodica i troskove organizacije aranzmana

 

ARANZMAN NE OBUHVATA:fakultativne i individualne troskove

                                        ulaznicu za galeriju Milan Konjovic 150,oo

                                       ulaznicu za Zupaniju 200,oo

                                          *placanje ulaznica vodicu u autobusu  

 

Cenovnik br.24 od 22.07.2020

 

Minimum za realizaciju programa 40 putnika

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ,,ODISEJ1995,, DOO Nova Pazova, licenca OTP 198/2020.

 

 

PRIJATNO PUTOVANJE I UGODAN BORAVAK ZELI VAM

                                                       ,,ODISEJ1995,,

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste