First Minute Izdvajamo Popularno Priče Putovanja

Trebinje 11-13.11.2021

                                 VIŠEGRAD – TREBINJE –  MOSTAR

sa  ukljucenim obilaskom Hercegovačke Gračanice, manastira Tvrdoš i Mostara

11/13.11.2021.

11.11.2021. Polazak oko 02:00h ujutru .Putovanje ka Visegradu  i panoramski obilazak grada: Na Drini Cuprija (cuveni most Mehmed pase Sokolovica iz 1577. godine, kulturni spomenik pod zastitom UNESKO-a od 2007. godine, najveca atrakcija Visegrada); Andricgrad (turisticki, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smesten na poluostrvu izmedju reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od visegradske cuprije); spolja-Spomen ucionica Ive Andrica (muzejska postavka ucionice s kraja 19. veka,bivsa zgrada osnovne skole u koju je isao nobelovac Ivo Andric); Spomenik Ivi Andricu (mermer, delo sarajevskog vajara Ljupka Antunovica, simbolizuje otvorenu knjigu na kojoj se nalaze medaljoni s likom Ive Andrica a nalazi se neposrdno pored visegradske cuprije) i Kuća Ive Andrića (u kojoj je svoje detinjstvo i skolske dane proveo nobelovac Ivo Andric. Za sada je jos uvek u privatnom vlasnistvu, moze se videti samo spolja). Mogucnost organizovanja fakultativnog krstarenja brodicem Drinom. Nastavak putovanja ka Trebinju. Dolazak u popodnevnim satima. Smestaj u hotel. Nakon kraceg odmora polazak do Hercegovačke Gračanice gde je sahranjen Jovan Ducic i odakle  se  pruza pogled na ceo grad, reku Trebisnjicu i sve mostove.  Povratak u centar Trebinja. Razgledanje Trebinja šetnjom. Panoramski: muzej Hercegovine (osnovan 1952 god. sa stalnim postavkama: Duciceva zbirka, stalna etnoloska i arheoloska postavka, memorijalna izlozba slika..); Arslanagica most (koji je kao zaduzbinu za svog poginulog sina u borbi sa Mlecanima izgradio Mehmed-pasa Sokolovic 1574. godine); Saborna crkva Sv.Preobrazenja (s kraja XIX veka); spomenik Njegosu (prvi u svetu), spomenik Ivi Andricu… Povratak u hotel..Nocenje.

12.11.2021.           Nakon dorucka. Mogucnost fakultativnog izleta: poseta pecini ,,Vjetrenica,,, najpoznatija pećina u Bosni i Hercegovini, zaštićeni spomenik prirode i turističko odredište u jugoistočnom delu Hercegovine. Ukupno je otkriveno oko 6.700 m podzemnih kanala. Speleološke specifičnosti ove jedinstvene pećine su lepota, prostrani hodnici i dvorane, brojne naslage siga, te bogat hidrografski svet sa brojnim jezerima, nekoliko vodopada, više stalnih potoka i na desetine manjih periodičnih tokova koji teku raznim smerovima. Pećina je poznata i kao jedno od najvećih staništa čuvenog vodozemca, tzv. covecije ribice. Odlazak do  Manastira Zavala  koji se nalazi na rubu Popovog polja, podno planine Ostrog. Pouzdanih podataka o vremenu njegovog nastanka za sada nema. Prema tradiciji postanak crkve Vavedenja Presvete Bogorodice vezuje se za prvog hrišćanskog cara Konstantina, koji je nakon izgradnje velike crkve u Slanom stigao u Zavalu i videvši da je stanovništvo pobožno odlučio da tu sagradi hram. U manastiru Zavala iskušenik je bio Sveti Vasilije Ostroški koji je rođen u obližnjem selu Mrkonjići. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Nocenje.

13.11.2021.              Dorucak.Napustanje hotela.Poseta manastiru Tvrdos. Nastavak putovanja ka Mostaru i panoramski obilazak grada: Setnja Kujundzilukom – starim bazarom najstarijom zonom Mostara  sa graciozno pokaldrmljenom ulicicom iz sredine XVI veka, u kojoj se i danas nalaze karakteristicni zanatlijski ducani i tradicionalni restorani. Polazak ka Srbiji. Dolazak u nocnim ili ranim jutarnjim casovima

CENA ARANZMANA:    89 eur

Placanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu narodne banke Srbije

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobusima (audio/video oprema, klima, WC) na navedenim relacijama,
  • Smeštaj u hotelu na bazi 2 nocenja sa doruckom u hotelu u  Trebinju
  • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Fakultativno krstarenje brodicem u Visegradu 5 eur po osobi
  • Fakultativni izlet pecina ,,Vjetrenica,, sa ukljucenom ulaznicom za ulazak u pecinu i manastir Zavala 15 eur po osobi
  • Medjunarodno zdravstveno putno osiguranje (nije obavezno)
  • Individualne troškove

 

Minimalan broj putnika potreban za realizaciju  izleta je 25 putnika

 

 

 

 

 

 

 

PRIJATNO PUTOVANJE I UGODAN BORAVAK ZELI VAM

                                                              ,,ODISEJ1995,,

 

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste