Izdvajamo Putovanja

TREBINJE 22-24.04.2019

VISEGRAD – TREBINJE – DUBROVNIK –  MOSTAR

22/24.04.2019

I dan            Polazak u 02:00h ujutru .Putovanje ka Visegradu  i obilazak grada: Na Drini Cuprija (cuveni most Mehmed pase Sokolovica iz 1577. godine, kulturni spomenik pod zastitom UNESKO-a od 2007. godine, najveca atrakcija Visegrada); Andricgrad (turisticki, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smesten na poluostrvu izmedju reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od visegradske cuprije); Spomen ucionica Ive Andrica (muzejska postavka ucionice s kraja 19. veka,bivsa zgrada osnovne skole u koju je isao nobelovac Ivo Andric); Spomenik Ivi Andricu (mermer, delo sarajevskog vajara Ljupka Antunovica, simbolizuje otvorenu knjigu na kojoj se nalaze medaljoni s likom Ive Andrica a nalazi se neposrdno pored visegradske cuprije) i Kuća Ive Andrića (u kojoj je svoje detinjstvo i skolske dane proveo nobelovac Ivo Andric. Za sada jos uvek u privatnom vlasnistvu, moze se videti samo spolja).Mogucnost za organizovanje fakultativnog krstarenja brodicem rekom Drinom. Nastavak putovanja ka Trebinju. Dolazak u kasnim popodnevnim satima u Trebinje i obilazak panoramski: muzej Hercegovine (osnovan 1952 god. sa stalnim postavkama: Duciceva zbirka, stalna etnoloska i arheoloska postavka, memorijalna izlozba slika..); Arslanagica most (koji je kao zaduzbinu za svog poginulog sina u borbi sa Mlecanima izgradio Mehmed-pasa Sokolovic 1574. godine); Saborna crkva Sv.Preobrazenja (s kraja XIX veka); spomenik Njegosu (prvi u svetu), spomenik Ivi Andricu….Smestaj u hotel. Nocenje.

II dan          Nakon dorucka fakultativno odlazak do Dubrovnika. Obilazak znamenitosti starog grada (palata Sponza,Orlandov spomenik,setnja Stradunom) . Povratak iz Dubrovnika u popodnevmim satima. Vreme za kafu u velikoj letnjoj basti ,,Platani,, u hladovini stogodisnjeg platana a omiljenog mesta svih trebinjskih generacija… Nocenje.

III dan           Dorucak.Napustanje hotela. Odlazak do Mostara i obilazak grada: muzej Hercegovine (ko se zeli upoznati sa istorijom Mostara i Hercegovine ne moze a da ne poseti ovaj mali, graciozni muzej koga ugoscuje kuca u kojoj je ziveo Džemal Bijedic, bivsi jugoslovenski premijer, koji je poginuo u avionskoj nesreci 1977. godine), Sahat kula (jos jedan znacajan spomenik plodnog otomanskog razdoblja, koja se nalazi pored Muzeja Hercegovine. Ovaj cetvrtasti toranj, koji datira iz 1630., visok je 15m), Muzej Starog mosta (otvoren 2006. g na dan druge godisnjice obnove mosta, smesten je u kompleksu kule Tare i sastoji se iz tri odvojene sekcije); kule Tara i Halebija (koje se nalaze s jedne i druge strane starog mosta iz XVII veka), stara crkva iz 1834 g. i nova crkva iz 1863 g. znacajni primeri pravoslavne arhitekture; Mitropolija – Vladicanski dvor iz 1908 g koja predstavlja interesantan primer neobarokne arhitekture; razgledanje spolja Stare gimnazije koja je radjena u toku austrougarskog perioda i predstavlja spoj istocne i zapadne arhitekture; Setnja Kujundzilukom – starim bazarom najstarijom zonom Mostara  sa graciozno pokaldrmljenom ulicicom iz sredine XVI veka, u kojoj se i danas nalaze karakteristicni zanatlijski ducani i tradicionalni restorani. Polazak ka Srbiji. Dolazak u nocnim ili ranim jutarnjim casovima.

CENA ARANZMANA:   79 eur

Doplata za 1/1 sobu 30 eur

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobusima (audio/video oprema, klima, WC) na navedenim relacijama,
  • Smeštaj u hotelu na bazi 2 nocenja sa doruckom u Trebinju
  • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Medjunarodno zdravstveno putno osiguranje (nije obavezno) 384 dinara
  • Fakulativni izlet za Dubrovnik 10 eur, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika
  • Fakultativno krstarenje Drinom 5 eur
  • Individualne troškove

Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja Organizatora putovanja agencije ,,Odisej1995,, doo Nova Pazova licenca OTP 194/2010

PRIJATNO PUTOVANJE I UGODAN BORAVAK ZELI VAM

                                                              ,,ODISEJ1995,,

Kursna Lista

Kursna lista na dan

Ostanite obavešteni

Postanite deo naše email liste