Izdvajamo Popularno Priče Putovanja Turska

ISTANBUL 2023 (SPECIJALNA PONUDA DO 01.09.2023!!!)

ISTANBUL

 

17/22.10.2023

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta i jedini koji je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog. Ovaj veličanstveni grad leži na Bosforu, čuvenom moreuzu koji odvaja evropski od azijskog dela Turske i spaja Crno more sa Mediteranom. Osnovan pod imenom Vizantion, svetsku slavu je stekao kao Konstantinopolj, a postao je jedan od najposećenijih na svetu pod današnjim imenom – Istanbul. Ne propustite da upoznate građevine iz svih perioda njegove bogate istorije, na čelu sa velelepnom Aja Sofijom iz 6. veka, koja je preko 1000 godina bila najimpozantnije delo ljudskih ruku. Otkrijte zašto je ovaj grad „drugi Rim“ i zašto je i danas jedan od najvažnijih centara svetske trgovine i politike, ali i raskrsnica puteva, kao i popularna turistička destinacija koja mami lepotom, istorijom, ukusima, mirisima – i naravno tradicionalnim bazarima.

PROGRAM PUTOVANJA:

  1. Dan – STARA PAZOVA, NOVA PAZOVA, BEOGRAD

Polazak grupe iz Stare Pazove, Nove Pazove u popodnevnim časovima (tačno vreme proveriti dva dana pre polaska. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

2.Dan – ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: zidine Konstantinopolja, Valensov akvadukt, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče, Galata most. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativna šetnja sa vodičem. Šetnja obuhvata pretežno ulicu Ordu, glavnu ulicu starog evropskog dela Istanbula.Upoznavanje sa načinom funkcionisanja javnog gradskog prevoza u Istanbulu. Od znamenitosti videće se Laleli džamija, zgrada državnog Univerziteta u Istanbulu, ostaci Teodosijeve trijumfalne kapije, Bajazitov trg i džamija,robna kuća Morava, Kapali čaršija, Sinan-pašino turbe, Konstantinov stub, nekadašnji antički Hipodrom(danas trg Sultanahmet), Plavu džamija,Aja Sofija (spolja). Šetnja se završava u prvom dvorištu Topkapi palate. Slobodno vreme. Noćenje.

3.Dan – ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Odlazak na vidikovac Pjer Loti, a posle vidikovca obilazak Ejupove džamije u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i turbe Mehmed paše Sokolovića. Nastavak ka outlet centru Venecija, koji je replika istoimenog grada. Slobodno vreme za šoping. Noćenje.

 

4.Dan – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u azijski deo Istanbula: obilazak Čamildža džamije, Uskudar, Devojačka kula,Bagdad bulevar i slobodno vreme u Kadikoju – centru azijskog dela grada. Fakultativno: u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.

5.Dan – ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet krstarenjem Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča, nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na trgu Taksim i glavnoj ulici Istikal. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6.Dan – BEOGRAD,NOVA PAZOVA, STARA PAZOVA

Dolazak u prepodnevnim časovima.

Cena aranžmana: 189€

Specijalna ponuda: 169€

Popusti i doplate:

– deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10€

– putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€ (na upit)

– doplata za 1/1 sobu 85€.

Aranžman obuhvata:

– prevoz turističkim autobusom (AC, TV, DVD)

– smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom (švedski sto)

– smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

– usluge pratioca grupe

– usluge lokalnog vodiča

– panoramsko razgledanje grada

– troškovi organizacije putovanja

 

Aranžman ne obuhvata:

– fakultativne izlete

– međunarodno zdravstveno osiguranje: 800,00 dinara

Cene fakultativnih izleta (podložne su promeni):

– Istorijska šetnja Carigradom – 15 €

– Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva, Ejup džamija, vidikovac Pjer Loti, Venecia outlet – 20€

– Krstarenje Bosforom, Ortakoj, Taksim – 25€

– Tursko veče na brodu – 40€

– Azijski deo Istanbula – 25€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

Mogući načini plaćanja:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak do polaska

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak putem čekova građana do 15. Decembra

Specijalna ponuda: 30% rezervacije, a ostatak do 25.08.2023

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Odisej licenca OTP 172/2021 od 18.11.2021.

Napomena:

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Napomena za prtljag: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20€

Kursna Lista

Ostanite obavešteni

<p>[:sr]Postanite deo naše email liste[:en]Postanite deo naše email liste</p>